3 d’abril del 2009

Revista núm 2

Fa uns dies va caure en les meves mans el darrer número de la revista JO també.
Matèria pel bloc, vaig pensar. Amb la primera follejada vaig veure que no deia res de VDB. És un efecte reflex per qüestions de simpatia.
He de tornar especificar que el que escric és producte d'una primera impressió rebuda per la informació que hi trob. No és un anàlisi. Les opinions exposades poden modificar-se, sense cap problema, si algú dona resposta als dubtes o amplia la informació.

L'editorial em contesta la primera qüestió. És VDB qui ha de remetre la informació a la revista. Bé, és una possibilitat. Així i tot dins la revista hi podria haver una agenda de les activitats de les que es te informació, de fet en surt un cartell d'una. El calendari d'activitats de VDB, i supòs que la d'altres associacions, sí el te la Fundació. Segur que valdria la pena donar ressò al manco de les activitats obertes al públic.

Bé, una anècdota. El que importa és el tema, la inserció laboral.

No és que tengui moltes coses a dir, o més ben dit, moltes ganes de pensar i escriure, ja que només el títol dona per molt: Treballar amb igualtat de condicions per a la plena integració.

Personalment en tenc dubtes de sí no complicam més del necessari la vida a aquestes persones que intentam integrar. Pot ser què, com generalment es parla en general però a la pràctica el que veig és personal, no sempre sé quadrar la intencionalitat global amb l'interès i possibilitats individual.Però ja m'està bé que hi hagi programes i que tengui els meus dubtes.

El que no he entès gens és que es parla només, crec, des d'una perspectiva parcial. Surt el que fa la Fundació. Normal. És qui edita la revista i a més treballa amb diferents programes sobre aquesta temàtica. També surt, i no sé ben bé el perquè, el moviment associatiu Coordinadora-Federació Balear de Persones amb Discapacitat. Desconec que fa a Menorca aquest moviment tot i que hi ha diverses associacions que també ho son de la Fundació. VDB també en va ser membre d'aquesta associació, però no va anar bé. Però, per tornar al tema, he trobat a faltar una referència a una associació de Menorca, he trobat a faltar un comentari a una part de les possibilitats que hi ha a Menorca per a la inserció laboral. He trobat a faltar alguna comentari sobre l'entitat més veterana amb treball amb persones amb discapacitat de Menorca.

No sé quin és el motiu. Potser algú pensa que si no se'n parla, no existeix. Esper anar equivocat. La Fundació i Asinpros estan condemnades a fer feina plegats. S'han d'entendre. I cap ha de voler estar per damunt de l'altra. Aquesta no és la guerra. Asinpros és una entitat privada i farà el que cregui convenient. La Fundació no pot entrar en aquest joc.

1 comentari:

  1. hola si puedo opinar desde la prespectiva de madre de una persona con discapazcidad,creo personalmente, que la fundacion se preocupa mas de intentar controlar que a trabajar conjuntamente en veneficio del discapacitado en todas sus necesidades.

    begoña gimeno espinosa.

    ResponElimina