3 de febrer del 2009

Debat-3

7.- El cost de els actuacions amb discapacitats.
Un dels condicionant que tenen molts de discapacitats és la falta d’autonomia per fer moltes coses. Falta de mobilitat tant personal com espaial, falta de capacitat de decisió, etc. Açò implica que per a fer una activitat és necessari la mobilització del voluntariat i, a vegades, dels familiars.
Aquesta característica implica un encariment de l’oci ja que a més de la despesa normal de la seva participació hi ha la despesa que ocasiona l’acompanyant.
A més, i com qualsevol activitat de qualsevol col•lectiu, hi ha els costos indirectes (i no tan indirectes) com la informació, el telèfon, la tramitació burocràtica i tot el que hi vulguem afegir. No sempre aquest cost queda anotat contablement i pareix, per tant, que el percentatge que aporten les administracions per exemple, és molt més gran que el que en realitat és. Resultant que un col•lectiu que aporta més (sense comptar el temps, que seria el més valuós) és el voluntari. Mirant els pressuposts dels darrers anys ens adonarem que no hi ha cap partida que ho especifiqui!
El voluntari te el dret de que la seva dedicació no el comporti cap despesa. Crec important que cadascú estigui disposat a seguir com esta (ha de saber que te aquest possibilitat però). El que és imprescindible es que es quantifiqui, activitat per activitat, cridada per cridada, i que administració, socis, familiars, etc. sebin el que representa.


8.- El Club Vidalba, un club esportiu?
9.- Entitat amb declaració d’Utilitat Pública.
10.- Fundació Vidalba.

11.- Vidalba fins a on. Vidalba fins quant?

12.- Les relacions d’altres entitats de discapacitats i Vidalba.

13.- Vidalba fora de Menorca.

14.- Els socis i Vidalba.

15.- La comunitat estrangera, sobre tot britànica, i Vidalba.

16.- Nous objectius, mateixos problemes.

17.- Administració Pública i discapacitats.

18.- A manera de conclusions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada